Scheertips voor je baard

  • Posted on
  • By Mansly
  • 0
Scheertips voor je baard

Hoe houd jij je baard netjes? Je baard trimmen doe je niet eventjes snel en kost veel aandacht en zorg. We hebben daarom speciaal voor jou de beste scheertips op een rijtje gezet.

Met slecht materiaal en dito aanpak kun je een geïrriteerde of bloederige huid krijgen en dat wil niemand natuurlijk. Volg daarom de volgende stappen:

 

  1. Laat ten eerste een baard groeien. De eerste paar dagen/weken/maanden zal je er voornamelijk ongeschoren uit zien. Begin er daarom bij voorkeur mee in een periode waar je niet representatief hoeft te zijn. Veel mannen beginnen er mee als ze op vakantie zijn, maar laat je baard dan ook staan als je terug bent en scheer deze niet meteen weer af.
  2. Zorg ervoor dat je baard schoon en droog is. Er bestaan genoeg producten waarmee je je baard schoon kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan speciale baardshampoo.
  3. Pak een goede baardtrimmer en zet ‘m in de grootste stand (waarmee je dus de langste haren overhoudt). En trim dan je baard van boven naar beneden.*
  4. Trim daarna je baard omgekeerde richting van beneden naar boven.
  5. Zet je trimmer nu op de gewenste centimeter-stand en trim weer van boven naar beneden en vice versa.
  6. Gebruik daarna je trimmer om met de kleinste centimeter-stand de ongewenste haartjes buiten je baardlijn te verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan de haartjes op je wangen en nek.
  7. Was achteraf je baard met lauwwarm water en gebruik een milde shampoo om hem weer lekker zacht te maken.

* Dit heeft alleen betrekking op baarden van maximaal 5 cm.

 

Durf je het zelf niet zo goed aan of wil je het professioneel laten doen? Dan kun je natuurlijk altijd een bezoekje brengen aan een barbier.

 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
* Required fields