Welke baard past het beste bij jouw gezicht?

Welke baard past het beste bij jouw gezicht?

Door het dragen van verschillende baardstijlen kun je steeds weer een ander imago creëren. Maar welke baardstijl past nou het beste bij jouw gezichtsvorm?

Door het dragen van verschillende baardstijlen kun je steeds weer een ander imago creëren. Maar welke baardstijl past nou het beste bij jouw gezichtsvorm? Is het de trendy drie-dagen baard, de kleine sik of juist de opvallende, grote baard? Wij geven tips voor het bepalen van je look. Er zijn zo veel verschillende soorten baarden, maar hoe weet je nou welke het beste bij jouw uiterlijk past? Bekijk hieronder het overzicht om te bepalen welke look perfect voor jou is!

 

Lang gezicht

Om het gezicht minder lang te maken, focus je met je baardstijl op de zijkanten van het gezicht in plaats van op het gebied rondom je kin. Ga voor een baard die vanaf de bakkebaarden en wangen wordt ingevuld en laat het iets korter op de kin. Tip van ons: “Bij een lang gezicht past een drie-dagen baardje het beste. Die ‘breekt’ namelijk op de juiste plekken in je gezicht en geeft je gezicht net iets meer breedte.” 

 

Rond gezicht

Een rond gezicht heeft iets meer hoekigheid nodig om het gezicht minder rond te laten lijken. Leid de aandacht af naar je kin en ga voor wat langer baardhaar op de kin, dit zal een wat hoekiger aanzien geven. Tip van ons: “Bij een rond gezicht is de ‘P. Diddy sik’ het mooiste, deze is dus niet verbonden met de zijkanten. Je hebt dan een mooie getrimde snor en getrimd vlak over je kin.”

 

Ovaal gezicht

Dit is de beste gezichtsvorm die je kunt hebben, want daarmee kun je vrijwel iedere baardstijl dragen. Experimenteer, probeer en verander zo vaak mogelijk van stijl. Jij hebt de ideale gezichtsvorm en kan iedere baardstijl hebben. Tip van ons: “Go crazy, because you can have it all!”

 

Vierkant gezicht

Om het gezicht optisch langer te laten lijken, focus je met je baardstijl op het gebied rondom de kin. Concentreer je op een baard met of zonder snor en/of bakkebaarden. Vermijd volle baarden, want hiermee benadruk je juist je hoekige gezicht. Tip van ons: “Een mooie getrimde en uitgedunde snor staat geweldig. Je moet hier wel lef voor hebben. Een baard is ook een optie, maar trim dan de zijkanten iets korter dan de rest, hierdoor krijgt je baard een iets spitsere vorm. Dit breekt het geheel en maakt het minder grof.”

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
* Required fields